Suroviny na grilovanou krkovici a zeleninu: 4 kusy 200 g krkovice 1x čerstvá kapie 1x zelená paprika 2x česnek/ rozpůlený napůl/ 1x cuketa Tlučený pepř a sůl / solíme až je maso hotové Suroviny na marinádu: 1 dl olivového oleje Bylinky Worcestr 2 lžíce karamelu 1 dl Stará Myslivecká Tlučený pepř Suroviny na studenou omáčku se Starou mysliveckou 2 lžíce kečupu Šťávu z půlky citronu 5cl smetany 5cl Stará myslivecká Cukr Chilli paprička Postup: Očištěné a „odpočinuté“ maso naložíme do marinády, kde by mělo setrvat maximálně 2-3 hodiny, nikoliv déle. Následně maso opečeme na grilu. Ve chvíli, kdy je maso téměř hotové, přidáme na gril k opečení zeleninu tak, aby byla polotuhá. Maso musí zůstat pěkně růžové.
Letní osvěžení se Starou mysliveckou Stará myslivecká je legendou mezi ryze českými alkoholickými nápoji. Historie její nezaměnitelné chuti i podoby sahá až do roku 1847, kdy byla v Krásném Březně stočená první lahev s jantarově zlatým obsahem a myslivcem na vinětě. Za dobu své úspěšné existence zažila vládu již 14 českých panovníků a získala si své příznivce i za hranicemi naší země. Základ tajné receptury Staré myslivecké tvoří jemný vinný destilát z francouzské oblasti Cognac smíchaný s exotickým kořením a přírodními výluhy ze sušeného ovoce. Nezaměnitelná chuť a aroma je pak výsledkem zrání směsi v dubových sudech. Znalci Staré myslivecké vědí, že je nápojem dvojí chuti. Jinak se její bohaté vlastnosti rozvinou při pokojové teplotě a jinak se projeví podávaná vychlazená na ledu. Jako letní osvěžení pak můžeme doporučit třeba míchaný drink výstižného názvu: „Myslivec na kole“. Na jeho přípravu potřebujete 4cl Staré myslivecké, led, colu a citron na ozdobení. Lahev Staré myslivecké Original o objemu 0,5 l se prodává za doporučenou cenu 169 Kč.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)