Inspirujte se originálními náplněmi koláčků, které vytvořil šéfkuchař Michal Nikodem speciálně pro projekt Bílé plus.
Kynuté slavnostní koláčky Těsto: Postup: Do kotlíku nebo mísy dejte mléko, žloutky, cukr, droždí a máslo a rozmíchejte. Přisypte mouku se solí a vypracujte hladké těsto. Mísu přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě nakynout. Po 20 minutách tvořte z těsta malé kuličky, dávejte je na plech a nechte dalších 15 minut nakynout. Poté dnem skleničky vytlačte důlek, celý polotovar potřete rozšlehaným vejcem a naplňte náplněmi, ozdobte rozinkami, oříšky... a navrch posypte žmolenkou. Upečte dozlatova při 220 °C – cca 8 - 10 minut. Po vytažení z trouby ještě za horka pokapejte rozpuštěným máslem smíchaným s rumem (poměr 1:1). Tip s vanilkou: Pro jemnější a voňavější chuť rumu do něj naložte vydlabané (použité) vanilkové lusky. Rum stačí pak do láhve dolévat, vanilkové lusky vydrží poměrně dlouho. Vydlabané vanilkové lusky mají i další využití – vložte ho do nádoby s cukrem, a tím si vyrobíte domácí vanilkový cukr. Náplně: Cheesecakeková náplň Všechny ingredience vymíchejte dohromady. Všechny ingredience smícháme dohromady. Vanilková náplň ---------------- Z mléka, pudingu, cukru a vanilky uvaříme hustý puding. Necháme jej vychladit a poté do něj vmícháme lučinu. Žmolenka Do mísy prosejte mouku a cukr. Přidejte tužší máslo, žloutek a citronovou kůru. Rukou vypracujte drobivou žmolenku. Čokoládová omáčka ke koláčkům s tonka fazolemi Smetanu uvedeme do varu spolu s tonka fazolemi a amarettem. Necháme chvíli provařit, poté procedíme do mísy s hořkou čokoládou. Důkladně vymícháme (už není potřeba zahřívat), můžeme podle chuti dosladit, popřípadě přidat ještě likér amaretto. Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)