Máme tady pátek, před námi je víkend a mnozí z nás společně s vidinou dvou volných dnů třeba také právě přemýšlí, co dobrého a hlavně rychlého upéct na neděli ke kávě. A to je ten správný okamžik pro otevření naší speciální rubriky "Dnes vaří muž" ... říká se, že muži jsou vynikající kuchaři, a jistě toto můžeme potvrdit jako fakt, že muži opravdu vaří velmi dobře, ale jak je to v případě pečení moučníků ... ? Odpovědí na tuto otázku nám je níže uvedený recept, který poskytl spolu s fotografií Jirka Václavek, kterému předávám slovo...
Na jogurtový štrůdl potřebujeme :
- 1 bílý jogurt
- 250 g HERA
- 1 prdopeč (prášek do pečiva)
- 1 vejce
- 500 g hladké mouky
- jablka, hrušky, skořicový cukr, rozinky nebo oříšky
- trocha másla
Z jogurtu, HERY, vejce, mouky a prdopeče vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme plát a ten plníme směsí (mix nastrouhaných jablek a hrušek, skořicový cukr, rozinky nebo oříšky). Těsto svineme do závinu a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozpuštěným máslem a dáme do předehřáté trouby péct.
Na závěr nezbývá, než už jen popřát dobrou chuť.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)
Je to můj oblíbený recept už několik let, akorát ho dělám napůl z celozrnné mouky a je vynikající !