Na první pohled recept, který upoutá svou překrásnou barvou, která se na vás z talíře prostě směje, nabíjí energií, což je teď v době předjaří velmi potřeba. Chuť prostě lahodná. A původ? Indie. Už když jsem tento recept zahlédla poprvé na blogu Michaely Samant, věděla jsem, že ho musím prostě vyzkoušet. A stejný nápad měla naše kamarádka Hanička, která nezahálela a do receptu se ihned pustila ... aneb jak nedávno zveřejněný článek jak chutná masala vzbudil zájem o indickou kuchyni nejen u nás v redakci. Jak Hanička sama uvádí, pesto je vynikající a dané množství stačí na cca 5 krajíčků chleba.
Potřebujeme :
- 1 svazek jarních cibulek (zelenou část)
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- šťáva z půlky limetky
- 2 lžíce mletých mandlí
- strouhaný uzený sýr
- pepř
Zelenou část cibulek řádně opláchneme pod vodou. Dáme je do mixéru, přidáme olej a šťávu z limetky a řádně rozmixujeme (možno použít i ponorný mixér). Poté přidáme mleté mandle a opět promixujeme.
Pesto přeložíme do misky, přidáme strouhaný sýr a pepř a zamícháme. Minimálně na jednu hodinu pesto dáme do ledničky, aby se chutě hezky propojily. Podáváme namazané na krajících chleba, obložené zeleninou či vajíčkem uvařeným natvrdo.
Krásný a obsáhlý rozhovor s Michaelou naleznete ZDE.
Zdroj receptu - zde.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)
Pesto se mi moc líbí, hned jak dokoupím uzený sýr do zkusím. Vypadá to taky nádherně. Moc se těším na rozhovor s paní Machaelou.