Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Španělská česnekačka

Španělská česnekačka

21.8.2015 - AndreaP.

Poté, co jsme vyhlásili soutěž o nejlepší recept s použitím rajčat, přišlo nám do redakce mnoho podnětných tipů. Mezi ty vítězné se probojoval také tento níže uvedený, který nás zaujal svou netypičností, aneb jak jsme ho četli, hned jsme si říkali, že ho musíme zkusit. Tak zde je - vynikající teplá polévka.

Španělská česnekačka

  • 4 větší rajčata
  • 2 cibule
  • masový či zeleninový vývar
  • česnek dle chuti
  • opečené kousky chleba
  • sádlo nebo olej
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • případně na dochucení vegetu nebo kousek masoxu



Na sádle či oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kostičky(zbavené slupek) rajčata, sůl,pepř. Zalijeme masovým či zeleninovým  vývarem. Přidáme prolisovaný česnek dle chuti a chvíli vaříme. Před koncem přidáme opečené kousky chleba, který nám polévku zčásti zahustí, a trochu rozmixujeme. Do hotové polévky přidáme majoránku a dochutíme.

Recept nám zaslala paní Lada Boháčová - Vrbatův Kostelec. Moc děkujeme a gratulujeme. Výhru zasíláme na adresu.

Máte i vy svůj netradiční, oblíbený či zajímavý recept? Podělte se s námi o něj a zašlete jej na adresu andrea.pastircakova@samisro.cz. Ty nejlepší a nejzajímavější zveřejníme. A pokud navíc rádi soutěžíte, sledujte naše tématická kola, kdy jsou recepty vždy zaměřeny na určitou surovinu či dané téma. Nejlepší poté odměníme věcnou cenou.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

zuzuko
28.8.2015 15:41

teda nevím, proč je to španělská česnekačka, přesně tu samou vařím už spousty let, prostě klasika, místo vývaru přidám Knorr bohatý bujon zeleninový a na talíři ještě posypu polévku strouhaným sýrem. vynikající.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz