Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Gazpacho

Gazpacho

22.8.2015 - AndreaP.

... neboli studená rajčatová polévka je pokrm španělské kuchyně. A jelikož sezóna rajčat vrcholí, budeme se ještě v průběhu dalších dní jejich úpravě a zpracování věnovat.

Na gazpacho budeme potřebovat :

  • 600 g rajčat
  • 2 malé cibulky
  • 1 dl červeného vína
  • 1 okurka
  • 8 černých oliv
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce oleje
  • cukr
  • mletá sladká paprika
  • petrželka
  • pepř
  • sůl

 

Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme je a drobně pokrájíme.

Rovněž cibuli nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme, osladíme a vmícháme červené víno. Jemně rozetřený česnek smícháme s paprikou, za stálého šlehání přidáváme po kapkách olej a to vše přidáme k rajčatové směsi. Okurku nakrájíme na jemné kostičky, rovněž odpeckované olivy jemně nakrájíme, přidáme do polévky, promícháme a necháme řádně vychladit. Před podáváním posypeme polévku zelenou petrželkou.

Máte i vy svůj netradiční, oblíbený či zajímavý recept? Podělte se s námi o něj a zašlete jej na adresu andrea.pastircakova@samisro.cz. Ty nejlepší a nejzajímavější zveřejníme. A pokud navíc rádi soutěžíte, sledujte naše tématická kola, kdy jsou recepty vždy zaměřeny na určitou surovinu či dané téma. Nejlepší poté odměníme věcnou cenou.

Další rajčatové tipy :

 

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz