Lahodný dýňový koláč je to pravé pro podzimní dny. Tak pojďme na to.
Potřebujeme :
75 g másla + na vymazání 180 g sušenek (např. BeBe) ½ dýně nebo 1 malá dýně 500 g Philadelphie nebo jiného sýru lučinového typu 200 g 31% smetany, zakysané smetany nebo řeckého jogurtu 4 velká vejce 2 lžíce škrobu lžička vanilkového extraktu, vanilkový lusk nebo cukr 50 g cukru nebo medu 1 citrón 1 klacík skořice
Dýni rozpulte a vydlabejte všechna semínka. Rozkrájejte ji na kostičky a povařte je ve vodě s citrónovou šťávou, vanilkovým luskem a klacíkem skořice. Vyjměte a rozmixujte na kaši.
Na korpus rozmixujte sušenky a přimíchejte rozpuštěné máslo. Formu na dort si vyložte pečicím papírem, boky vymažte máslem a naspod vysypejte sušenkami a důkladně je udusejte.
Dýňovou kaši smíchejte v misce nebo robotu s 500 gramy sýru lučinového typu, pak přidejte smetanu a všechny další ingredience včetně kůry a šťávy z jednoho citrónu.
Hotovou směs nalijte na korpus. Ten si můžete dopředu upéct na 180 stupňů, cca 5 minut, ale není to nezbytně nutné. Pečte 10 minut na 190 stupňů, následně stáhněte teplotu na 110 - 120 stupňů a pečte přibližně hodinu.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)