Recepty | Zajímavosti a ostatní

  • Až se zima zeptá...zpracovala jsi všechna rajčata?

    Je skoro konec září a má zahrada stále plodí rajčata. Když mi dnes na stole přistál další koš těchto červených krásek se slovy "co s tím...

  • Tajemství dobré kávy

    Víte co znamená, když se řekne perlová káva ? A víte, že je známo na šedesát druhů kávy? Kde se káva pěstuje, jak vypadá a jak se správně...

  • Křupavé müsli, po kterém to myslí

    Neumíte si představit snídani bez lahodného müsli přidaného například do jogurtu, ale zdá se vám, že ty v obchodě jsou zbytečně předražené,...

  • Záhadná oskeruše aneb Oskorušobraní

    Už jste někdy ochutnali oskeruše ? Nebo jinak, víte vůbec o existenci oskeruše ? Anebo jste jako já nad oskeruší usilovně pátrali a...

  • Hurá do školy s pořádnou svačinou

    Pokud se začátkem nového školního roku přemýšlíte, jakou svačinu svým potomkům přibalit s sebou do školy, vězte, že by neměla být jen vyvážená...

  • Letní sklizně (a zásobování se nejen na zimu)

    V tradiční společnosti bylo životně důležité co nejlépe uchovat potraviny na nadcházející měsíce, kdy byli lidé potravinově na těchto zásobách...

  • Grissini – tyčinky urozeného původu

    Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na...

  • Pečeme, vaříme, restujeme… s jablky

    Jablka mají jednu velkou výhodu – jsou vždycky k dostání. Určitě je vám všem...

  • Nevíte co s ovocem? Zkuste tvarohový dezert nebo domácí marmeládu!

    Máte doma přebytky ovoce a nestíháte je jíst? Co takhle si jeho lahodnou chuť uchovat až do zimy v podobě marmelády, nebo z něj připravit...

  • Tvaroh naslano 5x a pokaždé jinak

    Tvaroh je mléčný výrobek smetanové chuti, tužší konzistence a obvykle bílé barvy. Vzniká srážením mléčné bílkoviny – Kaseinu. Označují se tak...

  • V hlavní roli ... TAMARILLO

    Tamarillu se také říká stromové nebo francouzské rajče a pochází z peruánských And. Jedná se o v noci kvetoucí keř, který vyrůstá do výšky dvou...

  • Recepty slavných osobností

    Princ Char les si rád pochutná na pórkovém koláči se zeleným salátem , nepohrdne ani malými krev etovými miskami a v Praze mu chutnala ...

  • Povstaňte, královna meruňka přichází

    Vladař nechť budí respekt a uznání a obdařuje svůj lid radostí ze života. V ženské verzi panovníka pak budiž přidána také jemnost, krása a...

  • Znáte kulatý lilek?

    V dnešním tipu se podíváme na lilek. Ovšem ne na ten, který známe všichni, ale na jeho kulatého příbuzného. Lilek nebo také baklažán, zná...

  • Koření v naší kuchyni

    Koření nazývají se rozmanité části rostlin, nejčastěji plody a květy, kořeny, listy a poupata. Výživné hodnoty nemají, dodávají však pokrmům...

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz