Už jste někdy slyšeli o Janských ořeších ? Kdo má po ruce kalendář, jistě pochopí, že 25. červnový týden se naskýtá více, než vhodná...
Zpět na článekKandované ořechy, Janské
Další recepty
-
Lahodná domácí šunková pěna. Rychlá a snadná svačina už z dob našich babiček
Domácí šunková pěna je skvělou volbou pro rychlou a chutnou svačinu nebo pohoštění. Znáte snad...
-
Netradiční houbová polévka s bílým vínem a muškátovým oříškem
Tato netradiční houbová polévka je skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a připravit něco...
-
Neodolatelné čokoládové pokušení aneb suflé, které musíte vyzkoušet
Čokoládové suflé je jedním z těch dezertů, které dokážou ohromit svou jednoduchostí a...
-
Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!
Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Janské ořechy dělávala moje babička. Je to prastarý recept a jsem velice rád, že se zachoval. Také čas od času ořechy dělávám a skladuji je na tajném místě, které bych nejraději utajil i sám před sebou. Mají totiž velikou vadu - rychle mizí. Ořechy jsou totiž naprosto skvostné a naprosto jedinečné. Neexistuje nic, čím by se daly srovnat. Kandované ořechy jsou černé, měkké konzistence, ale nikoli mazlavé. Skořápka není tvrdá, ale tím, že byla nezralá a díky procesu je měkká a je znatelná pouze její struktura. Chuť - těžko se dá vyjádřit - sladká, kořeninová, s lehkým s vůní ořechového listí a dřevitým nádechem. Skvělé jsou jen jako fantastické mlsání, ale i do cukroví - například biskupskému chlebíčku dávají naprosto jedinečný rozměr i svou černou barvou, takže dělají i zajímavější mozaiku. Pokud máte zdroj ořechů, trpělivost a dokážete ocenit skutečnou delikatesu, čímž by vám pracnost nemusela až tak vadit - vřele doporučuji. A ještě něco - jelikož sirup, ve kterém jsou ořechy naloženy, je také chuťově velice zajímavý, používám jej místo javorového sirupu, který je, pokud vím, v Česku....
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.