Recepty

  • Špenátová žemlovka se sýrem

    Špenát - jedná se o důležitou listovou zeleninu. První recepty, ve kterých se používá špenát, jsou dochovány v kuchařské knize z roku 1390. My...

  • Vejce plné bílkovin, kdy hubnutí jde samo!

    V š ichni to známe, vykoukne první jarní sluníčko a my si uvědomíme, že plavková s ezon a s e blíží. Ale co s přebytečnými kily, která se...

  • Co s vejci po Velikonocích?

    Ať už se vám doma nahromadí jakékoliv množství vajec vařených natvrdo, není třeba zoufat,...

  • Jarní divoké muffiny

    Špaldová mouka je znovuobjevenou ingrediencí, kterou v kuchyni používali naši předkové. Má řadu výhod a výživových vlastností, které u klasické...

  • Už brzy pokvete bez! Uvařte si z něj výborný DŽEM

    Domácí bezová limonáda patří k tomu nejúžasnějšímu, čím nám babičky dovolovaly hasit žízeň. Z voňavých bezových květů však kromě limonády...

  • Jablečný džem s bezovými květy

    Bezové květy neznamenají jen lahve plné domácího sirupu. Skvěle je využijete i při zavařování džemů. V kombinaci s jablky, zázvorem a...

  • Velikonoční jidáše

    K tomuto  sladkému pečivu se vztahuje příběh, že jidáše symbolizují provaz, na kterém se oběsil proradný a zrádný Jidáš, určitě znáte. ...

  • Batáty – sladký objev Kryštofa Kolumba

    I když se batátům říká sladké brambory , tak botanicky s těmi klasickými nemají nic společného a jediné, co je pojí, je jejich původ ve...

  • DIA velikonoční beránek

    Velikonoce jsou svátky, kdy se pečou mazance, beránci, jidášky a mnoho dalších laskomin. Jedním společným činitelem těchto receptů je cukr....

  • Velikonoční perníčky

    Perníčky jako takové mají mnozí spojené s vánočními svátky, ale opak je pravdou. I na Velikonoce (a vlastně kdykoliv během celého roku) najdou...

  • Škaredá středa, trhaných bramboráků je třeba

    Škaredá středa, den kdy by se nikdo neměl mračit, neb by mu to podle tradice pak už zůstalo. Tento den mělo ale jídlo vypadat nepovedeně,...

  • Pochoutky evropských kuchyní

    Každá země má svá oblíbená jídla. My se v dnešním článku zaměříme hlavně na suroviny, a to  na třešně , jahody , cukety , špenát a ...

  • Modré pondělí - kremrole zavelí

    Máme tady Svatý nebo-li také Pašijový týden , který začal včera Květnou nedělí , kdy i počasí nám přálo a po výrazných teplotních kotrmelcích...

  • Velikonoce na talíři - tradiční velikonoční recepty

    Kdo z nás by si dokázal Velikonoce představit bez beránka, mazance či vajíček? A jaké další recepty často vídáváme na velikonoční tabuli?...

  • Mrkvovo ořechový beránek

    Velikonoční beránek je druh sladkého pečeného pokrmu, který se připravuje tradičně na Velikonoce, a to ve tvaru ležícího beránka, někdy i...

  • Jarní vývar s bylinkovými nudlemi

    Vývar se připravuje vyvařením masa (kostí) či zeleniny, často obojího. Dobrý vývar hospodyňky považovaly a i dnes mnohdy považují za vrchol...

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz