Recepty

  • Jahodový pohár

    Pomalu, ale jistě se k nám blíží období prvního letního ovoce, kterým jsou  jahody. V obchodech sice na nás i přes zimu koukají balíčky jahod,...

  • Langoše jako jednohubky

    Pamatuji si na dobu, kde na mnoha místech měst stáli stánky s nápisem langoše. Jejich vůně byla cítit do dálky, seznam jejich druhů pak zabral...

  • Jehněčí kolínka s česnekem

    Dneska vám také přináším recept jedné skvělé babinetky Kindle na netradiční jehněčí kolínka, jídlo vhodné třeba právě k nedělnímu obědu....

  • Maso Stroganov

    Víkend je zde, chodím sem a tam a jako mnohokrát přemýšlím, co rychlého k obědu, když je docela dost hodin, všichni jsou doma a rodinka prostě...

  • Žitný chléb s pečeným kuřecím masem

    250g kuřecích prsou sůl čerstvě mletý pepř 1 lžíce rostlinného tuku 2 lžičky nakládaného zeleného pepře 50g...

  • Maková bábovka

    V tomto článku dnes budeme  pokračovat v seriálu o bábovkách, aneb bábovka stokrát jinak. Minule jsme si představili bábovku z banánků v...

  • Palačinky

    Dnes vám přináším recept, který jsem už kdysi dávno dostala od své skvělé kolegyně Jiřinky a musím říct, že jinak už je nedělám. Nikdy se mi...

  • Vajíčková pomazánka

    4–5 vařených vajec Schubert (Zemědělské družstvo Albrechtice) 60 g tradičního českého másla Tatra ...

  • Mandlový beránek

      250 g polohrubé mouky Mlýny J. Voženílek 100 g mletých mandlí 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva ...

  • Jidáše

    500 g polohrubé mouky Mlýn Havlíčkův Brod 200 ml jihočeského polotučného mléka Bohemilk 100 g květového medu Včelpo ...

  • Žemlová nádivka s uzeným kuřetem

    250 g uzeného kuřecího masa, doporučujeme např. Kuře uzené DZ Klatovy 250 g Hustopečského uzeného Váhala 300 g bílého...

  • Upečte si pravý velikonoční mazanec

    Ingredience: 750 g polohrubé mouky 375 ml mléka 40 g čerstvého pekařského droždí 2 žloutky 150 g ...

  • Sušenky z ovesných vloček

    Dneska si představíme recept, který by se dal zařadit do kategorie zdravější mlsání. Jedná se o lehké sušenky z ovesných vloček, které navíc...

  • Recepty pro milovníky italské kuchyně (1.část)

    Milujete italskou kuchyni? Přinášíme vám několik receptů, na kterých si pravdu pochutnáte a to i  díky novým omáčkám na těstoviny Dolmio ...

  • Makový beránek z Českého ráje

    Sladký beránek je tradičním symbolem českých Velikonoc a rozhodně nesmí chybět na žádném stole. Každý jistě zná recepty z piškotového,...

  • Bábovka z banánků v čokoládě

    Dnes budeme pokračovat v našem seriálu o bábovkách, neb receptů na ně není nikdy dost. Z těch nedávno zveřejněných si můžeme připomenout ...

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz