na 30 kusů:
2 vejce, 60 g cukru, 70 g polohrubé mouky
Žloutky třeme se dvěma třetinami cukru do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme zbytek cukru. Sníh lehce vmícháme do pěnové hmoty a jen lehce přendáváme, netřeme. Nakonec poprašujeme moukou a převracíme. Směs naplníme do pytlíku a na vymazaný a posypaný plech stříkáme piškoty nebo kulaté koláčky. Sítkem posypeme povrch jemným pískovým cukrem a piškoty necháme zaschnout. Tak se při pečení neroztékají. Pečeme je v mírně předehřáté troubě, a hned jak plech vyjmeme, odřízneme piškoty širokým nožem.
Můžeme je udělat do zásoby. Hodí se dětem jako zákusek nebo jako základ různých lehčích moučníků.
-
Experiment v kuchyni aneb jak propašovat lilek na talíř
Občas narazíme na recept, který nás prostě chytí za srdce. A tohle přesně byl ten případ. Když jsem totiž...
-
Jak na perfektní pečené kuře? Citrón, česnek, bílé víno a tymiánová omáčka
Kuřecí maso patří mezi neoblíbenější suroviny v našich kuchyních. Jeho univerzálnost...
-
Kynuté svatomartinské rohlíčky plněné mrkvovou nádivkou
V dnešním receptu se ponoříme do naší krásné historie a připomene si jeden z receptů...
-
Pečená svatomartinská husa jako od babičky aneb tipy a triky generacemi prověřené
Před námi je období plné podzimních slavností a oslav, které neodmyslitelně patří k...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)