Zarda je sladká rýže plná chutí, jedná se o tradiční dezert, který si získal srdce mnoha gurmánů. Tento lahodný pokrm, připravovaný s voňavým kořením, sušeným ovocem a oříšky, přinásí exotické chuti přímo do vaší kuchyně. Jednoduchá příprava a nezaměnitelná vůně dělají z tohoto pokrmu skvělou volbu jak pro dny všední, tak i sváteční. Pokud jste milovníci sladkého, je to přesně recept pro vás.
(fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- 400 g rýže
- šálek mléka
- 20 mandlí
- 4 lžíce hrozinek
- 4 hřebíčky
- tyčinka skořice
- 4 zrnka kardamonu
- 1/2 lžičky šafránu
- 4 lžíce práškového cukru
- 4 lžíce másla
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl
Rýži důkladně propláchneme a namočíme zhruba na půl hodiny. Poté tuto vodu slijeme.
Zalijeme čerstvou vodou a rýži v této vodě uvaříme do poloměkka, zbývající vodu slijeme.
Na másle ji pak pražíme se špetkou soli několik minut. Přidáme koření, cukr a mléko a dusíme doměkka. Vmícháme hrozinky, ochutíme citronovou šťávou a povrch posypeme drobně nasekanými mandlemi, přidat ale dle chuti můžeme také kešu, pistácie či kokos.
Podáváme teplé.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)