Hřiby, hříbky, houby - kdo by je neměl rád? Víte, že na světě údajně existuje až 70 tisíc druhů hub, přičemž v České republice se jich nachází asi 10 tisíc druhů? Že jsou Češi národem houbařů je věc známá jistě všem. Že se momentálně internet hemží fotkami znazorňujícími plné košíky hub svědčí o tom, že se houbám letos opět daří, a tak milovníci houbaření si jistě přicházejí na své. Plné košíky ale značí také to, že je musíme poté v kuchyni nějakým způsobem zpracovat. Proto zde nesmí chybět houbové recepty. V předchozím článku jsme si ukázali houbovou klasiku k obědu, a teď se vrhneme na rychlou večeři z hub.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 300 g hřibů
- máslo
- 150 ml smetany
- lžíce plnotučné hořčice
- lžíce kečupu
- lžíce sójové omáčky
- lžíce citrónové šťávy
- sůl
- mletý pepř
- muškátový oříšek
Houby řádně očistíme, nakrájíme na tenké plátky a podusíme na másle doměkka.
Ze smetany, hořčice, kečupu, sójové omáčky, citrónové šťávy a koření připravíme omáčku, kterou houby před podáváním zalijeme a alespoň 15 minut směs znovu společně podusíme.
Podáváme s pečivem.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)