Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Pekelně dobré čertovy houby aneb rychlá večeře z lesa

Pekelně dobré čertovy houby aneb rychlá večeře z lesa

10.10.2024 - AndreaP.

Hřiby, hříbky, houby - kdo by je neměl rád? Víte, že na světě údajně existuje až 70 tisíc druhů hub, přičemž v České republice se jich nachází asi 10 tisíc druhů? Že jsou Češi národem houbařů je věc známá jistě všem. Že se momentálně internet hemží fotkami znazorňujícími plné košíky hub svědčí o tom, že se houbám letos opět daří, a tak milovníci houbaření si jistě přicházejí na své. Plné košíky ale značí také to, že je musíme poté v kuchyni nějakým způsobem zpracovat. Proto zde nesmí chybět houbové recepty. V předchozím článku jsme si ukázali houbovou klasiku k obědu, a teď se vrhneme na rychlou večeři z hub.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme :

  • 300 g hřibů
  • máslo
  • 150 ml smetany
  • lžíce plnotučné hořčice
  • lžíce kečupu
  • lžíce sójové omáčky
  • lžíce citrónové šťávy
  • sůl
  • mletý pepř
  • muškátový oříšek

 

Houby řádně očistíme, nakrájíme na tenké plátky a podusíme na másle doměkka.

Ze smetany, hořčice, kečupu, sójové omáčky, citrónové šťávy a koření připravíme omáčku, kterou houby před podáváním zalijeme a alespoň 15 minut směs znovu společně podusíme.

Podáváme s pečivem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz