Představte si jemné rybí filé doplněné o čerstvou křupavou brokolici, a získáte přesně dnešní recept. Spojuje v sobě lehkost ryby s výživovými benefity brokolice a je ideální volbou pro všechny, kdo hledají zdravé a chutné jídlo. Snadná a rychlá příprava zaručuje, že si na tomto jídle pochutnáte nejen vy, ale celá rodina.
(ilustrační fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- 750 g rybího filé
- 500 g brokolice
- 50 g másla
- 3 rajčata
- 1 dl vody
- 60 g oleje nebo tuku
- sůl
- drcený kmín
- grilovací koření
Filé naporcujeme, mírně osolíme, okmínujeme, poprášíme grilovacím kořením, vložíme do pekáčku na rozpálený tuk, opečeme po obou stranách, zastříkneme vodou a dopečeme.
Brokolici krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat.
Na talíř klademe rybí filé, přidáme několik menších růžiček brokolice, které pokapeme máslem a přizdobíme plátky rajčat.
Podáváme s bramborami nebo bramborovými kroketami.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)