2 velké cibule fenyklu, 3 vejce, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 kuřecí prsa, 225 g hlívy ústřičné, 4 lžíce hladké mouky, 300 ml drůbežího vývaru, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce sherry, sůl, pepř, petrželka
Troubu si předehřejeme na 190 °C / plyn 5. Stonky fenyklových cibulí rozdělíme na 4 části (prostředky odložíme). Nakrájenou cibuli povaříme 3 až 4 minuty v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Vajíčka vaříme 1é minut, ochladíme, oloupeme a odložíme. Prostředky fenyklů jemně nasekáme a pak s cibulí lehce osmažíme. Kuře nakrájíme na kostky a spolu s houbami vložíme do pánve na osmaženou cibuli. Za stálého míchání 6 minut smažíme, přidáme mouku a stáhneme z plotny.
Pomalu přiléváme vývar, pak dáme zpět na plotnu a pomalu vaříme do zhoustnutí. Do směsi nastrouháme jedno vejce a přidáme hořčici, cherry a koření dle chuti. Fenyklové lodičky rozložíme do zapékací misky a naplníme směsí. Přikryjeme a 20 až 25 minut pečeme.
Podáváme na rýži zdobené vejcem a petrželkou.
Zdroj: Houbař.cz - portál o houbách, houbařích a houbaření
-
Experiment v kuchyni aneb jak propašovat lilek na talíř
Občas narazíme na recept, který nás prostě chytí za srdce. A tohle přesně byl ten případ. Když jsem totiž...
-
Jak na perfektní pečené kuře? Citrón, česnek, bílé víno a tymiánová omáčka
Kuřecí maso patří mezi neoblíbenější suroviny v našich kuchyních. Jeho univerzálnost...
-
Kynuté svatomartinské rohlíčky plněné mrkvovou nádivkou
V dnešním receptu se ponoříme do naší krásné historie a připomene si jeden z receptů...
-
Pečená svatomartinská husa jako od babičky aneb tipy a triky generacemi prověřené
Před námi je období plné podzimních slavností a oslav, které neodmyslitelně patří k...
Oblíbené recepty
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)