Babinet.cz  /  Recepty  /  Treska s hořčicovou omáčkou

Treska s hořčicovou omáčkou

26.2.2006 - Redakce Babinet
  • 1 kg tresky obecné
  • sůl
  • olej
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • pepř
  • bobkový list
  • hladká mouka
  • vývar
  • 100 g plnotučné hořčice
  • 1 lžíce cukru
  • mléko
Tresku rozkrájíme na 150 g porce a osolíme. Rybu opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji a vyjmeme. Do tuku přidáme na plátky nakrájenou mrkev, petržel, celer, přidáme cibuli, pepř a bobkový list. Slabě osmažíme, zaprášíme hladkou moukou a po zasmažení zalijeme vývarem. Omáčku rozmícháme a vaříme. Během varu přidáme do omáčky hořčici a cukr, asi po 20 minutách přidáme mléko, omáčku dosolíme, procedíme ji na opečené porce tresky a společně ještě chvíli povaříme. Podáváme s brambory.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz