Babinet.cz  /  Recepty  /  Jelení svíčková z Tater

Jelení svíčková z Tater

11.1.2006 - Redakce Babinet
  • 900 g svíčkové z jelena
  • 150 g žampionů
  • 150 g kysané smetany
  • 1/2 sklenice bílého vína
  • 2 cibule
  • 1 lžíce kaparů
  • 40 g hladké mouky
  • vývar
  • brusinkový kompot
  • olej
  • sůl a mletý pepř
Maso nakrájené na plátky osolíme, opepříme, obalíme v mouce a prudce opečeme na oleji. Maso poté dáme do tepla. Do výpeku přidáme nakrájené cibule, plátky žempionů a kapary. Směs promícháme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, přidáme maso a krátce podusíme. Na závěr přidáme smetanu, víno a necháme povařit. Maso podáváme přelité šťávou, ozdobené citronem, s houskovými knedlíky a brusinkovým kompotem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz