Doba přípravy: 25 minut
Ingredience pro přípravu 4 porcí:
- 2 konzervy tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
- 100g čekanky
- 1 brokolice
- 300g nakrájeného ogrilovaného lilku
- 1 pálivá čili paprička
- ½ lžičky oregana
- 1 lžíce kapary
- 20g piniových oříšků
- 300g mozzarelly
- extra panenský olivový olej
- sůl
Rozdělte brokolici na jednotlivé růžičky a nakrájejte tvrdý stonek na kousky.
Spařte na 10 minut v osolené vodě a osušte.
Opražte piniové oříšky pár minut na nepřilnavé pánvi, míchejte je, než zezlátnou.
Odstraňte semínka z papriček a nakrájejte je na proužky, pokrájejte plátky grilovaného lilku a natrhejte čekanku na kousky.
Ochuťte lilek oreganem, pálivou papričkou, kapary, piniovými oříšky a olejem a dobře promíchejte.
Přidejte tuňáka, brokolici, salát a mozzarelu nakrájenou na větší kostky a všechny ingredience zlehka zamíchejte.
Ihned podávejte.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)