- 10 balení Emco Ovesné sušenky (kokosové, jablečné),
- vanilkový krém: 1 máslo, 1 vanilkový puding bez vaření, 5 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 10 dkg bílé čokolády
nebo
- čokoládový krém: 1 máslo, 1 vanilkový cukr, 150 g hořké čokolády, 100 ml mléka, 2 lžíce polohrubé mouky, 30 g 100% ztuženého tuku, 50 g moučkového cukru
- cukrové perličky, marcipán
Vezmeme dvě sušenky a spojíme krémem. Horní díl sušenky zdobíme krémem, cukrovými perličkami nebo fondánovou hmotou.
Při přípravě vanilkového krému nejdříve vyšleháme změklé máslo s moučkovým i vanilkovým cukrem. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a dále šleháme. Vanilkový puding připravíme podle receptu na obalu a postupně zašleháváme k již kompaktní směsi másla a čokolády. Biskiti slepujeme krémem a zdobíme cukrovou polevou nebo proslazeným ovocem.
Při přípravě čokoládového krému si nejdříve uvaříme hustou kaši z mléka a mouky, do které hned po stažení z plotny vmícháme 100% tuk a na kousky nalámanou čokoládu. Mícháme do úplného rozpuštění a necháme zcela vychladnout. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a s cukrem vyšleháme do světlého krému. Pomalu zašleháváme i čokoládovou kaši.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)