Ingredience
-
3 lžičky mleté skořice
-
110 ml cukrového sirupu (možno nahradit melasou nebo medem)
-
1200 ml mouky
-
2 lžičky mletého hřebíčku
-
300 ml cukru krupice
-
375 g másla
-
3 vejce
-
1 špetka soli
-
3 lžičky mletého zázvoru
-
110 ml hnědého cukru
-
3 lžičky jedlé sody
-
4 lžičky pomerančové kůry
Postup přípravy receptu
Do hrnce dáme máslo, (zlatý) sirup, hnědý cukr, bílý cukr a koření a za častého míchání dřevěnou vařečkou nebo vidličkou přivedeme k varu. Směs poté vlijeme do velké nádoby a necháme vychladnout. Poté promícháme směs elektrickým šlehačem a přidáme vejce. Mouku smícháme se sodou a solí a přidáme ke směsi.
Těsto poté rozdělíme přibližně na 3 - 4 části a vložíme do plastové krabičky tak, aby se nám dalo dobře rozválet. Uložíme do lednice a necháme uležet 24 hodin. Těsto poté rozválíme na přibližnou tloušťku 2 mm a vykrajovacími formičkami vykrájíme námi zvolené motivy. Vykrájené perníčky pokládáme na pečící papír přibližně 1 cm od sebe.
Piparit - finské perníčky pečeme na 200 °C přibližně 9 minut na vrchní části trouby. Po upečení ihned odebereme z plechu, aby se nám ze spodu nepřipálily.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)