Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Piparit - finské perníčky

Piparit - finské perníčky

29.11.2013 - redakce Babinet.cz

Ingredience

  • 3 lžičky mleté skořice

  • 110 ml cukrového sirupu (možno nahradit melasou nebo medem)

  • 1200 ml mouky

  • 2 lžičky mletého hřebíčku

  • 300 ml cukru krupice

  • 375 g másla

  • 3 vejce

  • 1 špetka soli

  • 3 lžičky mletého zázvoru

  • 110 ml hnědého cukru

  • 3 lžičky jedlé sody

  • 4 lžičky pomerančové kůry

Postup přípravy receptu

Do hrnce dáme máslo, (zlatý) sirup, hnědý cukr, bílý cukr a koření a za častého míchání dřevěnou vařečkou nebo vidličkou přivedeme k varu. Směs poté vlijeme do velké nádoby a necháme vychladnout. Poté promícháme směs elektrickým šlehačem a přidáme vejce. Mouku smícháme se sodou a solí a přidáme ke směsi.

Těsto poté rozdělíme přibližně na 3 - 4 části a vložíme do plastové krabičky tak, aby se nám dalo dobře rozválet. Uložíme do lednice a necháme uležet 24 hodin. Těsto poté rozválíme na přibližnou tloušťku 2 mm a vykrajovacími formičkami vykrájíme námi zvolené motivy. Vykrájené perníčky pokládáme na pečící papír přibližně 1 cm od sebe.

Piparit - finské perníčky pečeme na 200 °C přibližně 9 minut na vrchní části trouby. Po upečení ihned odebereme z plechu, aby se nám ze spodu nepřipálily.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz