- 1-2 vejce
- 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek pískového cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- ovoce
Mouku, do které jsme nasypali prášek do pečiva, promícháme s cukrem, vajíčky, olejem a mlékem. Těsto nalijeme na vyšší vymazaný a vysypaný plech, poházíme omytým, okapaným, popřípadě vypeckovaným ovocem a v dobře vyhřáté troubě (200 stupňů Celsia) pečeme, dokud moučník není hotový - vyzkoušíte tak, že dřevěná špejle zapíchnutá do těsta zůstane po vytažení suchá, těsto se na ni nepřilepí. Zkuste bublaninu vylepšit: použijte 1 hrnek polohrubé mouky a 1/2 hrnku hladké mouky, přidejte 2 vejce a ostatní suroviny dle rozpisu. Těsto pak nalijte do kulaté dortové formy o průměru 25 cm a upečte. Hotovou bublaninu nechte vychladnout a pocukrujte. Použijete-li meruňky, výsledek bude vypadat třeba takto:
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)