Zima se už pevně ujímá nadvlády a Vánoce jsou tu co nevidět. A rosničky slibují, že se můžeme těšit na pořádnou bílou nadílku! Podle chování přírody a pranostik to totiž vypadá, že po minulé mírné zimě nás letos čeká spousta sněhu. Stejně jako každý rok přichází i letos řada na pečení cukroví. Pojďme si jako první upéct perníčky s lentilkovým zdobením.
Ingrediance
- 400 g hladké mouky
- 140 g moučkového cukru
- 1 lžíce mletého perníkového koření (hřebíček, skořice, vanilka, anýz, badyán)
- 2 lžíce medu2 vejce + 1 na potření½ pečícího prášku do perníku
- 50 g tuku (másla)
Na polevu:
- 1 bílek 1
- pl citronové šťávy
- 150 g moučkového cukru
Na ozdobu:
- Balení Lentilek
Postup:
Mouku a cukr nasypte na vál, přidejte koření, med, vejce a tuk, a vypracujte hladké, tuhé těsto. Perníkové těsto nechte nejlépe přes noc v lednici. Druhý den ho vytáhněte z lednice a nechte trochu povolit a nakrájejte na 4 stejné části. Nyní z těsta vyválejte plát o šířce cca 3 mm Pomocí vykrajovátek začněte tvořit perníčky. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem v rozehřáté troubě při 180 stupních zhruba 10–12 minut. Mezitím si vytvořte utřením bílku s cukrem a pomalým přidáváním citronové šťávy, polevu. Hmota by měla být polotuhá a lesklá.Po vytažení z trouby perníčky ihned pomažte jedním žloutkem rozšlehaným se lžičkou vody. Po vychladnutí potřete cukrovou polevou a ozdobte drcenými nebo celými lentilkami.
Oblíbené LENTILKY přichází s novou modro-bílou edicí. Pro nadcházející období ideální kombinace, se kterou vás zima začne bavit! Vychutnat si totiž můžete jak tradiční mléčnou čokoládu, kterou ukrývají modré LENTILKY, tak i bílou, kterou najdete pod bílou krustou.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)