Růžičková kapusta bývá označována za královnu zimní zeleniny. Nejen, že je velice zdravá (vitamín C, draslík, mangan, B1, vláknina), ale taé pmáhá při hubnutí a její konzumace prý zahání stres. Vyzkoušejte jednduchý recept.
- 500g růžičkové kapusty
- 100 g másla
- 5 lžic strouhaného čedaru
- sůl
Očištěné a vyprané kapustičky vložíme do vařící osolené vody. Uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, vložíme do ní kapustičky, poklademe je polovinou másla nakrájeného na kousky a vše posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do horké trouby a asi 10 minut zapékáme.
--------------------------------------
Růžičková kapusta, čokoládové pralinky a víno. I tak může vypadat český valentýnský stůl. „Hitem před Valentýnem je v našich obchodech překvapivě růžičková kapusta. V porovnání s týdny kolem tohoto svátku se její prodeje rapidně zvyšují,“ říká Ivan Tučník, manažer komunikace MAKRO Cash & Carry. Právě tato zelenina se tak může častěji objevit i ve valentýnském menu.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)