Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Netradiční nádivka

Netradiční nádivka

27.5.2015 - redakce Babinet.cz

K jaru patří nádivka, ale co jí zkusit netradičně podle Lázničky s čerstvým salátkem z rukoly, cherry rajčat a sušeným jablkem.

Na nádivku budete potřebovat:

  • 4 plátky bílého toustového chleba, nakrájeného na kostičky
  • 1 vajíčko (žloutek a bílek zvlášť)
  • 100 ml mléka
  • Škvarky dle vaší chuti
  • Sušenou cibuli láznička
  • ušenou petržel láznička
  • 25 dkg rozehřátého másla
  • 1 lžičku kypřícího prášku

Všechny ingredience smícháme dohromady, tak aby nám vznikla hustší hmota. Zvlášť ušleháme bílek, který opatrně vmícháme do těsta. Naplníme formičky na muffiny  a dáme péct.

Na salát si smícháme rukolu, cherry rajčata, olivový olej a balsamico dochucené citronovou šťávou. Po promíchání doplníme o sušená jablka Láznička. My jsme salát ještě doplnili o dušené kuřecí maso.

---------------------------------------

Když vaří gurmáni

Lázničkova sušená petrželka, kopr nebo pórek, Lázničkova sterilovaná okurka či kysané zelí. To je jen nepatrný výčet produktů, které značka Láznička poctivě a s láskou vyrábí.

V malé vísce na Vysočině, kde stojí chalupa u Lázničků a odkud pochází toto rodinné gurmánské dědictví, se taky říkávalo: „U Lázničků se dobře vaří, jejich kuchyně je poctivá a má říz.“

A v této rodinné tradici pokračují pan Sloup společně s panem Koláčkem i dnes.

Oba spojuje láska k dobrému jídlu a poctivému zpracování produktů do kuchyně.

Proto byla obnovena značka Láznička, která prezentuje a podporuje kvalitní české potraviny, hlavně zeleninu, ovoce a byliny.

Značka Láznička nabízí zákazníkům produkty z oblasti Českého středohoří vyrobené tradičním domácím způsobem. Rodinné receptury a triky na zavařování, sterilování a sušení potravin pocházejí již z minulého století.

Tradičním způsobem Láznička zpracovává a připravuje zelí, čalamády, nálevy, sušenou zeleninu, byliny a další.

Poctivá práce, láska k dobrému jídlu a kvalita produktů jsou klíčem k tomu, že potraviny od Lázničků jsou prověřené a dobré a že se „u Lázničků stále dobře vaří“.

Více na www.laznickovo.cz


 



 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz