K jaru patří nádivka, ale co jí zkusit netradičně podle Lázničky s čerstvým salátkem z rukoly, cherry rajčat a sušeným jablkem.
Na nádivku budete potřebovat:
- 4 plátky bílého toustového chleba, nakrájeného na kostičky
- 1 vajíčko (žloutek a bílek zvlášť)
- 100 ml mléka
- Škvarky dle vaší chuti
- Sušenou cibuli láznička
- ušenou petržel láznička
- 25 dkg rozehřátého másla
- 1 lžičku kypřícího prášku
Všechny ingredience smícháme dohromady, tak aby nám vznikla hustší hmota. Zvlášť ušleháme bílek, který opatrně vmícháme do těsta. Naplníme formičky na muffiny a dáme péct.
Na salát si smícháme rukolu, cherry rajčata, olivový olej a balsamico dochucené citronovou šťávou. Po promíchání doplníme o sušená jablka Láznička. My jsme salát ještě doplnili o dušené kuřecí maso.
---------------------------------------
Když vaří gurmáni
Lázničkova sušená petrželka, kopr nebo pórek, Lázničkova sterilovaná okurka či kysané zelí. To je jen nepatrný výčet produktů, které značka Láznička poctivě a s láskou vyrábí.
V malé vísce na Vysočině, kde stojí chalupa u Lázničků a odkud pochází toto rodinné gurmánské dědictví, se taky říkávalo: „U Lázničků se dobře vaří, jejich kuchyně je poctivá a má říz.“
A v této rodinné tradici pokračují pan Sloup společně s panem Koláčkem i dnes.
Oba spojuje láska k dobrému jídlu a poctivému zpracování produktů do kuchyně.
Proto byla obnovena značka Láznička, která prezentuje a podporuje kvalitní české potraviny, hlavně zeleninu, ovoce a byliny.
Značka Láznička nabízí zákazníkům produkty z oblasti Českého středohoří vyrobené tradičním domácím způsobem. Rodinné receptury a triky na zavařování, sterilování a sušení potravin pocházejí již z minulého století.
Tradičním způsobem Láznička zpracovává a připravuje zelí, čalamády, nálevy, sušenou zeleninu, byliny a další.
Poctivá práce, láska k dobrému jídlu a kvalita produktů jsou klíčem k tomu, že potraviny od Lázničků jsou prověřené a dobré a že se „u Lázničků stále dobře vaří“.
Více na www.laznickovo.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)