Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Fish and chips

Fish and chips

6.1.2016 - redakce Babinet.cz

Přinášíme vám jeden z inspirativních receptů kuchařů Unilever Food Solutions s využitím nejnovějších ingrediencí Knorr Professional

Suroviny na 10 porcí:

  • 1200 g Filet z tresky

Solný roztok:

  • 1200 ml Voda
  • 120 g Sůl
  • 60 g Cukr

Mokrá obalovací směs (těstíčko):

  • 250 ml Voda
  • 150 g Pšeničná mouka hladká
  • 80 g Škrob
  • 80 g Essence Rybí bujón Knorr Professional
  • 30 ml Vodka
  • 1 ks Vejce
  • 5 g Zázvor sušený mletý
  • 2 g Mletý fenykl
  • 2 g Chilli sušené
  • 2 g Semena koriandru

Suchá obalovací směs:

  • 150 g Kukuřičná mouka
  • 100 g Pšeničná mouka hladká

Na smažení ryby Řepkový olej

Na pokropení Šampaňský ocet

1200 g Brambory (oloupané)

Na smažení Tuk na hranolky

Majonéza:

  • 3 ks Žloutky
  • 350 ml Olej
  • 15 g Hořčice Hellmann´s

Tatarská omáčka:

  • 70 g Marinované houby
  • 70 g Kornišon okurky (malé okurky nakládané v ostrém nálevu)
  • 100 g Cibule
  • 20 g Kopr
  • 20 g Pažitka
  • 20 g Med
  • dle chuti Sůl, Černý pepř Knorr

 

Příprava:

• Připravte solný roztok z vody, soli a cukru.

• Tresku naložte do slaného roztoku na 10 minut, odceďte, opláchněte a osušte.

• Připravte mokrou obalovací směs rozmixováním všech složek v mixéru.

• Ve zvláštní nádobě rozmíchejte suroviny na suchou obalovací směs.

• Porci ryby obalte v suché obalovací směsi a potom ponořte do těstíčka, znovu obalte v suché směsi a její nadbytek oklepte.

• Usmažte porci ponořenou v hlubokém oleji o teplotě 170 °C dozlatova.

• Ze žloutků, oleje a trochy hořčice připravte majonézu.

• Zbývající ingredience tatarské omáčky nakrájejte na drobné kostičky, pažitku a kopr nasekejte a vmíchejte do majonézy a dochuťte medem, solí a pepřem.

• Oškrábané brambory nakrájejte na hranolky. Blanšírujte v osolené horké vodě po dobu tří minut a poté je vložte do vody s ledem, odceďte a pořádně osušte. Usmažte v rozpáleném tuku do zlatova.

• Smaženou tresku pokropte šampaňským octem a podávejte s křupavými hranolky a studenou tatarskou omáčkou.

Pro další informace navštivte: www.ufs.com.




 



 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz