Přinášíme vám jeden z inspirativních receptů kuchařů Unilever Food Solutions s využitím nejnovějších ingrediencí Knorr Professional
Suroviny na 10 porcí:
- 1200 g Filet z tresky
Solný roztok:
- 1200 ml Voda
- 120 g Sůl
- 60 g Cukr
Mokrá obalovací směs (těstíčko):
Suchá obalovací směs:
- 150 g Kukuřičná mouka
- 100 g Pšeničná mouka hladká
Na smažení ryby Řepkový olej
Na pokropení Šampaňský ocet
1200 g Brambory (oloupané)
Na smažení Tuk na hranolky
Majonéza:
- 3 ks Žloutky
- 350 ml Olej
- 15 g Hořčice Hellmann´s
Tatarská omáčka:
- 70 g Marinované houby
- 70 g Kornišon okurky (malé okurky nakládané v ostrém nálevu)
- 100 g Cibule
- 20 g Kopr
- 20 g Pažitka
- 20 g Med
- dle chuti Sůl, Černý pepř Knorr
Příprava:
• Připravte solný roztok z vody, soli a cukru.
• Tresku naložte do slaného roztoku na 10 minut, odceďte, opláchněte a osušte.
• Připravte mokrou obalovací směs rozmixováním všech složek v mixéru.
• Ve zvláštní nádobě rozmíchejte suroviny na suchou obalovací směs.
• Porci ryby obalte v suché obalovací směsi a potom ponořte do těstíčka, znovu obalte v suché směsi a její nadbytek oklepte.
• Usmažte porci ponořenou v hlubokém oleji o teplotě 170 °C dozlatova.
• Ze žloutků, oleje a trochy hořčice připravte majonézu.
• Zbývající ingredience tatarské omáčky nakrájejte na drobné kostičky, pažitku a kopr nasekejte a vmíchejte do majonézy a dochuťte medem, solí a pepřem.
• Oškrábané brambory nakrájejte na hranolky. Blanšírujte v osolené horké vodě po dobu tří minut a poté je vložte do vody s ledem, odceďte a pořádně osušte. Usmažte v rozpáleném tuku do zlatova.
• Smaženou tresku pokropte šampaňským octem a podávejte s křupavými hranolky a studenou tatarskou omáčkou.
Pro další informace navštivte: www.ufs.com.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)