Sezóna dýni je opět tady. Připravte si letos, mimo tradiční dýňové polévky i další netradiční recepty. Možná vás využití dýně překvapí víc, než byste čekali!
Ingredience:
- 2,5 l dýně nakrájené na kostky
- 1 l brambor, oloupaných a nakrájených
- 1 lžička hořčičného semínka
- 1 sušené chilli
- 1/2 lžíce fenyklu
- 1/2 lžičky asafoetidy (pokud máte)
- 1 lžička zázvoru
- bobkový list
- máslo ghí nebo olej
- 1/2 lžičky garam masaly
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička soli
Rozehřejte ghí nebo olej a lehce v něm osmažte koření. Přidejte dýni, zamíchejte a pod pokličkou duste na mírném ohni. Jakmile je dýně hotová, osolte a přidejte brambory, které jste předem uvařili, osmažili nebo upekli. Pokud máte, můžete přidat garam masalu a černý pepř.
TIP: Namažte to zažívání
Znáte ghí? Je to čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním čerstvého másla. Neobsahuje žádné mléčné bílkoviny, proto je vhodné i pro lidi s intolerancí laktózy a kaseinu. Stimuluje tvorbu žaludečních kyselin a tím podporuje dobré zažívání a chuť k jídlu. Kyselina máselná působí protizánětlivě ve střevech a pomáhá udržovat hladinu inzulinu. Díky zvýšenému obsahu vitamínů A, D, E a K, ghí ocení také lidé trpící záněty zažívacího traktu i alergií na lepek. Vydrží až rok bez lednice. Vyrobeno v Čechách.
Cena: 150 Kč/ 220 ml
VYZKOUŠEJTE I DALŠÍ DÝŇOVÉ RECEPTY:
Dýňový tataráček - vydařená kopie!
Dýně Hokkaido s medem a ořechy
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)