Zbyly vám od oběda brambory a uvažujete, co s nimi? Případně vás honí mslná a dali byste si nějaké slané tyčky, které vždy skvěle doplní i různá posezení či párty? Zkuste tyto slané tyčinky s mákem, překvapí svou nenáročností i chutí.
Potřebujeme:
- 400 g vařených vychladlých brambor
- 150 g hladké mouky
- 80 g cukru
- 60 g tuku
- 1 vejce
- 1 lžička mléka
- 2 lžičky prášku do pečiva
- strouhaná citronová kůra
- mák na posypání
Na vále zpracujeme strouhané brambory s moukou a práškem do pečiva. Do směsi rozdrobíme tuk, přidáme cukr a vše spojíme vejcem a mlékem.
Těsto okořeníme citronovou kůrou a trochu osolíme. Z vypracovaného těsta vyválíme plát, nakrájíme jej na kratší tyčky, potřeme rozpuštěným tukem a posypeme mákem.
Pečeme v předehřáté troubě do zlatova.
(ilustrační foto)
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)