Máte doma mleté maso a uvažujete co jiného, krom tradičních karbanátek, byste z něho mohla připravit? Zkuste tento masový nákyp s lahodnou omáčkou.
Potřebujeme:
- 800 g menších brambor
- 1 střední cibule
- 300 g mletého masa
- 1 lžíce oleje
- 3 lžíce másla
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce kari koření
- 1/8 l zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 75 g strouhaného sýra
- tymián
Brambory omyjeme a vaříme ve slupce asi 20 minut.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Spolu s mletým masem ji opékáme na rozpáleném oleji asi 7 minut. Ochutíme solí, pepřem a paprikou.
Dále zahřejeme tuk, osmahneme na něm mouku a posypeme kari kořením. Za stálého míchání podlijeme vývarem a smetanou, přidáme nastrouhaný sýr.
Brambory slijeme. Opláchneme studenou vodou, oloupeme, připadně přepůlíme.
Do nákypové formy vrstvíme brambory, mleté maso a omáčku. V troubě zapékáme dozlatova (225 stupňů) asi 20 minut. Posypeme tymiánem.
(foto: Pixabay.com)
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)