Pivo patří k nedělnímu obědu jako poklička k hrnci. A my si ho tentokráte užijeme maximálně. Tuto tekutinu Čechů totiž použijeme již během vaření a následně pak pochopitelně naservírujeme hezky v orosené sklenici k již hotovému pokrmu.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 750 g vepřového masa
- 3 lžíce oleje
- 7 lžic kečupu
- 3 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 2 pórky
- 1 dl dvanáctisupňového piva
- sůl
- pepř
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
V kastrole rozehřejeme tuk, vhodíme připravené maso a za stálého míchání ho opékáme. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kečup a podlijeme pivem.
Dusíme asi 15 minut a přidáme na plátky nakrájený pórek a ještě chvíli dusíme.
Nakonec dochutíme solí a kořením.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)