Pokud hledáte recept na bábovku, která je vhodná pro diabetiky, jste na správném místě. V tomto článku si ukážeme, jak si připravit tento oblíbený moučník s použitím náhradních sladidel. Pro diabetiky je celkově důležité vybírat recepty (zde hovoříme obecně, ne jen o moučnících), které obsahují co nejméně sacharidů, tuků a tím pádem kalorií jako takových, a naopak více vlákniny, bílkovin a zdravých tuků. I diabetik může zahřešit s moučníkem, vždy platí oblíbené "všeho s mírou".
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 6 vajec
- 4 odměrky tekutého sladidla vhodného pro pečení (např. Kandisin)
- 1 dcl oleje
- 1 dcl (horké) vody
- 250 g polohrubé mouky
- 1 pudink (nejlépe dia)
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu
- 1/2 prášku do pečiva
- citronová kůra
Žloutky utřeme se sladidlem, přidáme po částech olej a horkou vodu. Směs šleháme do zhoustnutí.
Mouku smícháme s pudinkem, práškem do pečiva a spojíme s první směsí. Poté těsto zlehčíme hustým sněhem ušlehaným z bílků a citronové kůry. Z kakaa a rumu umícháme kašičku, kterou spojíme s částí těsta.
Do vymaštěné a moukou vysypané formy lijeme střídavě světlé a tmavé těsto (kakaové). Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)