Jaká je nejkrásnější vůně? Ta, která se line z kuchyně! A pokud se jedná o vůni čerstvě upečeného dezertu, navíc plného sladkého ovoce a křupavých mandlí, tak je pravděpodobné, že během chvíle nezůstane na talíři vůbec nic. Tento koláč je ideální pro každou příležitost, ať už chcete potěšit svou rodinu o víkendovém odpoledni, nebo překvapit návštěvu sladkou pochoutkou. Jednoduchá příprava a bohatá chuť tohoto koláče zaručí, že se stane vašim oblíbeným receptem.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 125 g másla nebo tuku
- 125 g cukru
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- sůl
- strouhanka
- 30 g loupaných mandlí
- 100 g koktejlových třešní
Přísady do těsta dejte do šlehače, mouku nejdříve. Šlehejte 1 minutu na nejvyšší rychlost. Těsto na okraji uvolněte stěrkou. Šlehejte na nižší rychlosti další 2-4 minuty, až je těsto hladké a leskne se.
Menší formu vymastěte a vysypte strouhankou. Vlijte těsto, má sahat do výše 3/4 formy.
Pečte na středním roštu trouby při teplotě 180-200 stupňů. V polovině doby pečení koláč posypte mandlemi a koktejlovými třešněmi.
Upečený koláč nechte chvíli odstát a po 10 minutách jej vyklopte z formy. Lehce pocukrujte a podávejte.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)