Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pikantní formanské závitky s kapií a párkem

Pikantní formanské závitky s kapií a párkem

13.11.2024 - AndreaP.

Vepřové závitky s kapií a párkem jsou skvělým příkladem toho, jak z tradičních surovin vytvořit něco originálního a chutného, a přitom nesmírně jednoduchého na přípravu. Šťavnaté plátky vepřového masa jsou obohacené o kapii a jemné párky, zavinuté do dokonalých závitků, které se při smažení krásně propečou do zlatova. Hořčice a česnek dodají masu pikantní šmrnc, který ocení každý, kdo tento pokrm ochutná. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 750 g vepřové kýty
  • 100 g oleje
  • 100 g kapie bez nálevu
  • 25 g cibule
  • mletý pepř
  • sůl
  • česnek hořčice
  • 300 g jemného párku

 

Z vepřové kýty nakrájíme řízky a lehce je naklepeme. Následně je osolíme, potřeme česnekem, hořčicí. Na pláty vložíme párek, kapii a cibuli, pevně zatočíme a uděláme tek závitky. Sepneme špejlí či párátkem, aby se maso nerozpadlo.

Opékáme na oleji do zlatova 12 - 15 minut.

Podáváme s brambory. 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz