Vepřové závitky s kapií a párkem jsou skvělým příkladem toho, jak z tradičních surovin vytvořit něco originálního a chutného, a přitom nesmírně jednoduchého na přípravu. Šťavnaté plátky vepřového masa jsou obohacené o kapii a jemné párky, zavinuté do dokonalých závitků, které se při smažení krásně propečou do zlatova. Hořčice a česnek dodají masu pikantní šmrnc, který ocení každý, kdo tento pokrm ochutná.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 750 g vepřové kýty
- 100 g oleje
- 100 g kapie bez nálevu
- 25 g cibule
- mletý pepř
- sůl
- česnek hořčice
- 300 g jemného párku
Z vepřové kýty nakrájíme řízky a lehce je naklepeme. Následně je osolíme, potřeme česnekem, hořčicí. Na pláty vložíme párek, kapii a cibuli, pevně zatočíme a uděláme tek závitky. Sepneme špejlí či párátkem, aby se maso nerozpadlo.
Opékáme na oleji do zlatova 12 - 15 minut.
Podáváme s brambory.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)