Jeřabina je podzimní poklad, který přináší nejen krásu do naších zahrad, ale také lahodné chutě do našich kuchyní. Je bohatá na vitamíny a antioxidanty, ideální ingrediencí pro různé pokrmy a nápoje. My si s její pomocí dnes upravíme kuřecí maso, které je samo o sobě chuťově nevýrazné. Jeřabina mu ale dodá pikantní ovocnou chuť a během chvíle budete mít na stole zdravé a chutné jídlo, které potěší celou rodinu.
(ilustrační fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- 4 kuřecí stehenní řízky
- 3 lžíce másla
- 250 g očištěných jeřabin
- 1/2 kelímku šlehačky (120 ml)
- sůl
Maso nakrájíme na větší kousky, zlehka osolíme a na rozehřátém másle ho osmahneme ze všech stran dozlatova. Podlijeme trochou vody, přidáme očištěné jeřabiny, osolíme a dusíme přikryté na mírném plameni 30 minut.
Maso vyjmeme a dáme stranou, šťávu s měkkými jeřabinami propasírujeme přes síto. Do omáčky přidáme šlehačku a ještě několik minut povaříme na mírném ohni do zhoustnutí.
Maso přelijeme omáčkou a podáváme s rýží nebo knedlíkem
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)