Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Podzimní delikatesa: Kuřecí maso s jeřabinovou omáčkou

Podzimní delikatesa: Kuřecí maso s jeřabinovou omáčkou

15.10.2024 - AndreaP.

Jeřabina je podzimní poklad, který přináší nejen krásu do naších zahrad, ale také lahodné chutě do našich kuchyní. Je bohatá na vitamíny a antioxidanty, ideální ingrediencí pro různé pokrmy a nápoje. My si s její pomocí dnes upravíme kuřecí maso, které je samo o sobě chuťově nevýrazné. Jeřabina mu ale dodá pikantní ovocnou chuť a během chvíle budete mít na stole zdravé a chutné jídlo, které potěší celou rodinu.

(ilustrační fotografie: https://depositphotos.com)

Potřebujeme:

  • 4 kuřecí stehenní řízky
  • 3 lžíce másla
  • 250 g očištěných jeřabin
  • 1/2 kelímku šlehačky (120 ml)
  • sůl

 

Maso nakrájíme na větší kousky, zlehka osolíme a na rozehřátém másle ho osmahneme ze všech stran dozlatova. Podlijeme trochou vody, přidáme očištěné jeřabiny, osolíme a dusíme přikryté na mírném plameni 30 minut.

Maso vyjmeme a dáme stranou, šťávu s měkkými jeřabinami propasírujeme přes síto. Do omáčky přidáme šlehačku a ještě několik minut povaříme na mírném ohni do zhoustnutí.

Maso přelijeme omáčkou a podáváme s rýží nebo knedlíkem

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz