Máte před sebou pohodový večer s přáteli či rodinou, toužíte po něčem chutném a netradičním, snadném na přípravu a zároveň trošku originálním? Tento recept na pečené brambory dvou chutí vás nezklame. Brambory jsou perfektně křupavé a pečené dozlatova, spojení šťavnatých rajčat, voňavého tymiánu a křupavé slaniny jim dodávají chuť, kterou si zamilujete.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 8 velikých brambor
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce soli
- 4 střední rajčata
- 1 malá cibule
- 1/2 svazku čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného
- 75 g tvarohu
- 1 žloutek
- 3 naťové cibulky
- 50 g tence krájené anglické slaniny
- 125 sýra gouda
Brambory omyjeme, osušíme a přepůlíme.
Pečící plech potřeme olejem a posypeme solí. Brambory poskládáme na plech řezem dolů a pečeme je v dobře předehřáté troubě asi 20-25 minut.
Mezitím opláchneme rajčata. Očistíme je, rozčtvrtíme a odstraníme zrníčka. Dužinu pokrájíme na kositčky.
Cibuli oloupeme a najemno nasekáme.
Opereme čerstvý tymián a ze snítek stáhneme lístky.
Smícháme rajčata, cibuli, tymián, tvaroh a žloutek.
Očistíme a omyjeme naťové cibulky a nakrájíme je na tenká kolečka.
Plátky slaniny přepůlíme, sýr nakrájíme na slabé plátky.
Na polovinu pečených brambor dáme tvarohový krém, druhou polovinu obložíme naťovými cibulkami, sýrem a slaninou.
Pak všechny brambory při stejné teplotě ještě asi 10 minut zapečeme.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)