Vychutnejte si společně s námi lahodnou krémovou polévku z hlívy ústřičné, která je ideálním pokrmem pro chladné dny. S ohledem na nenáročnost a rychlost přípravy je to i chutná večeře po náročném dlouhém dni. Tento recept nás potěší ale ještě z jednoho důvodu, je totiž zdravý, protože hlíva ústřičná je vynikající pro zdraví.
(fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- 500 g hlívy
- 1 cibule
- 30 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 l vývaru z kostí nebo masoxu
- 2 vařená vejce
- 230 ml smetany
- zelená petržel
- pepř a sůl
Cibuli osmahneme na tuku a vložíme na ni hlívu nakrájenou na nudličky, chvíli vše restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme asi 30 minut.
Ve smetaně rozšleháme hladkou mouku, vše vlijeme do polévky a ještě pomalu povaříme. Dochutíme pepřem a osolíme.
Do talíře vložíme najemno posekaná vařená vejce a zelenou nať, zalijeme polévkou. Podáváme s chlebem.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)