Hledáte zdravý a osvěžující salát, který vám dodá v tomto sychravém počasí potřebné vitamíny a minerály? Pak je tento recept to pravé pro vás. Kombinace křupavé zeleniny, svěžích jablek a krémového dresingu s lehkým nádechem křenu je ideální volbou pro lehký oběd, večeři nebo jako přílohu k vydatnějšímu hlavnímu jídlu.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 100 g celeru
- 200 g mrkve
- 1 lžíce oleje
- šťáva z 1 citronu
- 150 ml nízkotučného jogurtu
- 150 ml šlehačky
- 2 lžíce strouhaného křenu
- 1 lžíce lískových oříšků
- 3 aromatická jablka
- 1 balení řeřichy seté
- sůl a cukr
Oloupaný celer a mrkev nakrájejte na úzké nudličky. Smíchejte se 2 lžícemi citronové šťávy a olejem, přikryjte a v chladu marinujte.
Z jogurtu a šlehačky ušlehejte krém, ochuťte citronovou šťávou, solí, cukrem a křenem. Vmíchejte nastrouhané oříšky.
Jablka omyjte, osušte, rozkrojte na čtvrtky, zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky.
Syrovou zeleninu a ovoce zalijte omáčkou a posypte řeřichou setou, kterou do kořínků odstříhněte nůžkami.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)