Králík patří mezi tradiční maso, které si našlo cestu do mnoha domácností zejména na venkově, a to díky své jemné chuti, lehké stravitelnosti a dostupnosti. Tento recept na králíka na víně s houbami a bylinkami vám přinese kousek luxusu na váš stůl. Spojení bílého vína a čerstých bylinek dodává masu jedinečnou chuť a vůni. Příprava pokrmu je jednoduchá a nezabere příliš mnoho času.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 králík
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 g másla
- 0,2 l bílého vína
- 20 g suchých hub
- 1 lžíce sekané petrželky
- 40 g cibule
- bazalka
- sůl
- vývar
Nachystaného králíka nakrájíme na kousky, obalíme v mouce a opečeme na másle ze všech stran.
Opečené porce polijeme vínem, přidáme houby předem namočené v teplé vodě, okapané a nakrájené na kousky, sekanou petrželovou nať, drobně nakrájenou cibuli, bazalku a sůl.
Necháme dusit pod pokličkou asi 20 minut, podléváme vývarem.
Měkkého králíka vyndáme, upravíme na mísu, šťávu propasírujeme a přelijeme na králíka.
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)